Aovondvullend dialecttoneel voor 6 dames en 4 heren. Spölduur 90 - 120 min. Bestelnummer: 7338 Vink Alkmaar.

 

Het Blijspel "A'j mien vuult, dan zeg i-j niks meer" spölt zich af an de rand van un darp of stad. De Familie Mentink runt der un garagebedrijfje annex benzinepomp. Moeder Sien, probeert er ut beste van te maken. Maor dat vult neet met.

Schoonmoeder hef un appartementje met toegang tut eur woongedeelte. Waor ze te pas en te onpas gebruuk van maakt. Ze hef last van un chronische klaagziekte. Waor zoon Sam op un biezundere maniere de draak met stik. Vader Joost en zien trouwe zeer cynische warknemer Hein, leiden veur een groot gedeelte de garage met de ''hulp''van Sam. Dora, (een vrouw met heure op de tanden,die in scheiding ligt,) de schoonzus van Sien. Woont zo lange met eur minderbegaafde dochter Elsbeth bi'j eur in. Ook dit zörgt veur völle commotie.

As der un ni'jen monteur mot kommen en de keuze op Jannet vult, is veur Hein de boel te klein. Bart, de vertegenwoordiger, (die as kind an huis is ) en Sam, hebt daor totaal geen muuite met. Integendeel!!!! Betsie, un lastige klant, die un hoofdpries in de staatslotteri'je hef gewonnen en now naost de schoene lup. Dut eur beste um ABN te sprekken en beweegt zich in kringen woar ze neet in thuus heurt. En dat leid tot un hele poppekaste.

Vink bestelnummer V-7339