Dan wilt u waarschijnlijk de hele tekst lezen. Vraag leesexemplaren aan bij de uitgever. Voor mijn toneelstukken is dat Toneeluitgeverij Vink BV te Alkmaar. Bel of mail, resp. 072 5112407 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., vermeld titels, bestelnummers en uiteraard uw adres. Voor België: Toneelfonds Janssens te Antwerpen, tel (03)3.66.44.00.

In uw leesexemplaar staat vermeld hoeveel tekstboekjes u minimaal dient te bestellen. U bestelt bij bovengenoemde toneeluitgeverij, deze zendt u de boekjes en een factuur. Verdere info kunt u ook vinden via www.toneeluitgeverijvink.nl.

Bij de zending van de tekstboekjes is ook een bewijs van aankoop, tevens aanvraagkaart. Deze vult u in met de zaalgegevens, de data van en het aantal opvoeringen. De kaart zendt u naar het auteursrechtenbureau IBVA "Holland" b.v. (voor België naar Toneelfonds Janssens Antwerpen). U verneemt daarop welk bedrag aan auteursrechten (een deel daarvan is het honorarium van de auteur!) moet worden betaald. Doe dit op tijd, dan bent u op de opvoeringsdagen in het bezit van de vereiste vergunning. Verdere info ook via www.ibva.nl

De toneeltekst is zoals de auteur die bedoeld heeft en is zijn geestelijk eigendom. Het is niet toegestaan delen te "schrappen" of teksten en/of liedjes toe te voegen zonder de uitdrukkelijke toestemming van de auteur. Uiteraard hebben regie en spelers wel de vrijheid om hun eigen opvatting van de toneeltekst uit te voeren. Voor verdere info kunt u altijd contact met mij opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..